30 oktober, 2008

Berlin 3: Modekvarter

Om mode är det du letar efter i Berlin, finns det två intressanta områden:

- Omkring Münzstrasse (mellan U-bahnstationerna Alexanderplatz, Weinmeisterstrasse och Rosa-Luxemburg-Platz, kartlänk här). Här finns butiker med edgiga, men etablerade märken, trendiga kafén med gratisläsning av magasin och det är inte långt till nattlivet vid Hackescher Markt. Besök t ex A1, A2, A3 (Andreas Murkudis), Apartment, Wood Wood, Best shop, Bless, Pro qm och Ulf Haines. (Adresser till butikerna här.)



- Kastanienallee och Oderberger Strasse (kartlänk här). Längs hela Kastanienalle, men framför allt norr om Fehrbelliner Strasse, ligger mängder av butiker med lite yngre, mindre etablerade märken. Ett par, tre butiker fokuserar på skandinaviska märken. Missa inte Temporary showroom på hörnet till Schwedter Strasse för ung tysk design eller Paul's boutique där man hittar Y3 och Raf Simons till en förvånansvärt billig penning. (Fler butiker och adresser här, men om du traskar längs de båda gatorna kommer du inte att missa något).



Titta nu på kartorna igen och lägg märke till hur nära de här områdena ligger varandra. Det är en promenad på cirka en kvart. Se till att bo i något av de här områdena så är resan räddad.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

Inga kommentarer: