07 november, 2008

Farsdagstips för fötterna

Farsdag kommer alltid som en överraskning. Här är några priskategoriserade tips:

Gratis
–Ge bort ett presentkort på skoputs och skjortstrykning. Förklara hur viktigt det faktiskt är att ha välputsade skor och vilken positiv respons det ger.

Lite dyrare än gratis
–Gör ett litet skovårdskit. Köp en borste, några burkar skofärg, något att applicera färgen med (svamp/trasa) samt ett par strumpbyxor för slutfinishen (använda är billigare och funkar lika bra). Förpacka det i en fin ask/låda/påse. Kombinera det med gratisalternativet ovan. Sammanlagd kostnad: en hundring eller lite mer.

Inte gratis, men inte jättedyrt
–Att köpa strumpor är det tråkigaste som finns och för många är det det sista de vill lägga pengar på. De flesta pappor köper alltså de billigaste strumpr de hittar. Passa på att köpa honom ett eller några par finare strumpor. Svarta passar alla, men om han är modigare kanske han kan tänka sig ett par mer färgglada. Kostnad: en hundring eller mer per par.

Nu är vi uppe i stora sedlar
–Många pappor, oavsett om de vårdar sina skor eller inte, har lite skovårdsattiraljer i någon låda någonstans. Passa på att ge din far någonting så att skovården inte blir något att skämmas för. Skovårdskit finns till exempel på Herring Shoes, för hundra pund, men de har säkert liknande produkter hos din närmaste kvalitetsskomakare (i Stockholm t ex på Nybrogatan och på Folkungagatan).


Om din pappa klätt dig i spenderbyxor
...eller om du bara tycker att din far är värd ett par tusen, ger du honom ett presentkort på:
–en lunch
–och en shoppingtur hos en butik som säljer kvalitetsskor (för att nämna några: skomakarna på Nybrogatan och Folkungatan, Löfgrens på Folkungagatan, Nautiska kompaniet, Rose & Born, NK, ja, till och med på Nilson kan man hitta skor som Loake och Andrew Sargent nuförtiden).
Kostnad: 1 500–2 000 för riktigt bra skor och upp till närmare 5 000 om du vill ha Church's.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , .

Inga kommentarer: